preskoči na sadržaj

Osnovna škola Samobor

Login

Potres - upute

Internet bonton

Učionice

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

PARTNERI ŠKOLE:

 

 


 

Donacije

Dragi prijatelji!

Ukoliko želite donirati sredstva kojima bismo dodatno poboljšali uvjete rada i boravak učenicima učinili ljepšim i ugodnijim, možete to učiniti uplatom na žiro račun broj HR2524020061838000004 s pozivom na broj 7765-14275-14275

Zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj potpori!

 

PORTAL ZA UČENJE NA DALJINU NIKOLA TESLA

Static HTML

     Glazba iz TV emisije

Bonjour! Hello! Guten Tag!
           Dobar dan!

  

COVID-19

Natječaji/Pozivi
Priloženi dokumenti:
Poziv za iskaz interesa za obavljanje poslova pomocnika u nastavi (28.07.-14.08.2023.)(1).docx
Natjecaj strucni suradnik knjiznicara 2023.docx
Natjecaj strucni suradnik logoped 05.09.-13.09.2023.docx
Natjecaj ucitelja matematike 05.09.-13.09.2023.docx
Natjecaj Engleskog jezika 06.09.-14.09.2023.docx
Natjecaj za pomocnika u nastavi 06.09.-14.09.2023.docx
Natjecaj geografija 2023 9.docx
natjecaj spremacica 2023 9.docx
Poziv za iskaz interesa za obavljanje poslova pomocnika u nastavi (19.09.-27.09.2023.)(5).docx
natjecaj strucni suradnik logopeda 2023-2.docx
Poziv za kandidate za strucni suradnik-ica knjiznicara.docx
Prijava potrebe voditelj racunovostva 7-2023.docx
obavijest po natjecaju za strucnog suradnika knjiznicara 10-2023.pdf
obavijest po natjecaju za strucnog suradnika pedagoga 10-2023.pdf
obavijest po natjecaju za strucnog suradnika psiholog 10-2023.pdf
Prijava potrebe voditelj racunovostva.docx
Poziv za iskaz interesa za obavljanje poslova pomocnika u nastavi 18.10.-26.10.2023.).docx
Natjecaj spremacica 26.10. - 03.11.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 1.docx
Natjecaj za voditelja racunovostva 06.11-14.11.2023.pdf
Obavijest o selekciji voditelja racunovodstva.pdf
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 5.docx
Obavijest o izboru 12.2023.pdf
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 6.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 7.docx
Natjecaj engleskog jezika 09.01.-18.01.2024.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 8.docx
Poziv za provo enje selekcijskog postupka - engleski jezik.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 9.pdf
Natjecaj za pomocnika u nastavi 08.02.-16.02.docx
natjecaj informatika 08.02.-16.02.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 10.docx
Natjeca hrvatski jezika 1 2024.docx
Natjeca RN u PB 1 2024.docx
Natjecaj spremacica 2024.docx
Natjecaj edukatora rehabilitatora 21.3.-29.3.2024.docx
Obavijest o izboru edukator rehabilitator .pdf
Obavijest o izboru hrvatski jezik.pdf
Natjecaj edukatora rehabilitatora 1 2024.docx
natjeca RN u PB 2 2024.docx
natjecaj kuharica -2024.doc
Natjecaj spremac-ica 2024.doc
Poziv na razgovor kuhar-ica.pdf
Poziv na razgovor spremac-ica.pdf

 

  


 

LiDraNo

 TV emisija "Bonjour! Hello! Guten Tag! Dobar dan!"


Recepti koje smo isprobali snimajući ovu TV emisiju:

Njemačka ekipa  - Nirnberška juha od povrća

80 g guščje masti
1 crveni luk
2 poriluka
2 žlice brašna
2 mrkve
½ celera
2 l govedske juhe
3 veća krumpira
2 žumanjka
2 žlice vrhnja ili 4 žlice stepke
½ šalice krasuljice

Crveni luk, poriluk, mrkva i celer sitno se izrežu i prže u masti zajedno sa zaprškom od brašna. Zatim se povrće prelije govedskom juhom i kuha sa sitno izrezanim krumpirom. Kad je sve kuhano, ulije se razmućeni žumanjak s vrhnjem i pospe krasuljicom. Osim krasuljice može se uzeti ista količina kiseljaka. Uz to se serviraju kriške preprženog kruha.

Hrvatska ekipa - Pečene kobasice sa zeljem

domaće češnjovke
narezano kiselo zelje
luk

sol, papar

Kobasice se prvo malo prokuhaju, a potom se peku dok ne budu gotove. Kiselo se zelje ispere pod hladnom vodom; luk se poprži na ulju, dodamo zelje, začine i pirjamo ga 30-tak minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Engleska ekipa - Jacket potato

Za 4 osobe:

4 veća krumpira
maslac
zrnati sir
sol

Krumpir dobro operemo i stavimo ga peći u zagrijanu pećnicu. Kada je gotov, zarežemo ga i stisnemo dok se ne otvori. Krumpir iznutra posolimo, stavimo maslac i zrnati sir, te ga poslužimo.
U hrvatskoj kuhinji poznat je pod nazivom 'police od krumpira'.

Francuska ekipa - Fondue od čokolade

Za 4 osobe:

4 dl vrhnja za šlag
400 g čokolade za kuhanje
vrečica vanilin praška

+ voće:

2 banane
ananas – može i iz kompota
2 jabuke
2 kruške
naranča
mandarina

Od vrhnja i čokolade napraviti kremu. Voće narezati na kockice. Banane, jabuke i kruške - radi oksidacije, premazati sokom od limuna. Poslužiti narezano voće i umakati ga u vruću kremu.

 

Ekipa Tv emisije Vam želi DOBAR TEK!

 

 

preskoči na navigaciju