2015-10-26 13:03:00

Dan kruha

     U petak, 23.10.2015., u našoj školi smo obilježili Dan kruha. Bili smo na prigodnoj priredbi i blagoslovu kruha u holu škole, a zatim smo u svojim razredima nastavili s proslavom ovoga dana.     

Mali novinari su željeli saznati koje se vrste kruha peku u samoborskim pekarama i koji se kruh u njima  najviše kupuje. Zato smo posjetili pekarnice Zemljić, Dan – noć i Nikl.

U Samoboru se peku brojne vrste kruha: bijeli, polubijeli, crni, raženi, kukuruzni, sa sjemenkama, sa špinatom, sovital ...

Saznali smo da se u pekarnicama Zemljić i Dan – noć najviše kupuje bijeli kruh, a u pekarnici Nikl se najviše kupuje domaći polubijeli bez dodataka, kakav su nekad davno pekle naše bake. U ovim pekarnicama se najmanje prodaje kruh sa sjemenkama.   

Zaključili smo da ljudi u Samoboru  često odabiru  bijeli kruh jer je mekan i ukusan, a baš njega treba najviše izbjegavati.

Proveli smo i anketu među prolaznicima:

Što biste odabrali od ponuđenih pekarskih proizvoda: pecivo sa sjemenkama, kruh sa sjemenkama, krafna ili kroasan?

Najviše prolaznika odabralo je pecivo sa sjemenkama, na drugom mjestu bili su kroasani, na trećem krafne , a na četvrtom kruh sa sjemenkama.

                                                                                       Mali novinari

 


Osnovna škola Samobor