2015-10-26 13:03:00 Dan kruha U petak, 23.10.2015., u našoj školi smo obilježili Dan kruha. Bili smo na prigodnoj priredbi i blagoslovu kruha u holu škole, a zatim smo u svojim razredima nastavili s proslavom ovoga dana. Mali novinari su željeli saznati koje se vrste kruha peku u samoborskim pekarama i koji se kruh u njima najviše kupuje. Zato smo posjetili pekarnice Zemljić, Dan – noć i Nikl. U Samoboru se peku brojne vrste kruha: bijeli, polubijeli, crni, raženi, kukuruzni, sa sjemenkama, sa špinatom, sovital ... Saznali smo da se u pekarnicama Zemljić i Dan – noć najviše kupuje bijeli kruh, a u pekarnici Nikl se najviše kupuje domaći polubijeli bez dodataka, kakav su nekad davno pekle naše bake. U ovim pekarnicama se najmanje prodaje kruh sa sjemenkama. Zaključili smo da ljudi u Samoboru često odabiru bijeli kruh jer je mekan i ukusan, a baš njega treba najviše izbjegavati. Proveli smo i anketu među prolaznicima: Što biste odabrali od ponuđenih pekarskih proizvoda: pecivo sa sjemenkama, kruh sa sjemenkama, krafna ili kroasan? Najviše prolaznika odabralo je pecivo sa sjemenkama, na drugom mjestu bili su kroasani, na trećem krafne , a na četvrtom kruh sa sjemenkama. Mali novinari
|
Osnovna škola Samobor |