preskoči na sadržaj

Osnovna škola Samobor

Login

Potres - upute

Internet bonton

Učionice

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

PARTNERI ŠKOLE:

 

 


 

Donacije

Dragi prijatelji!

Ukoliko želite donirati sredstva kojima bismo dodatno poboljšali uvjete rada i boravak učenicima učinili ljepšim i ugodnijim, možete to učiniti uplatom na žiro račun broj HR2524020061838000004 s pozivom na broj 7765-14275-14275

Zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj potpori!

 

PORTAL ZA UČENJE NA DALJINU NIKOLA TESLA

Static HTML

     Glazba iz TV emisije

Bonjour! Hello! Guten Tag!
           Dobar dan!

  

COVID-19

Natječaji/Pozivi
Priloženi dokumenti:
Poziv za iskaz interesa za obavljanje poslova pomocnika u nastavi (28.07.-14.08.2023.)(1).docx
Natjecaj strucni suradnik knjiznicara 2023.docx
Natjecaj strucni suradnik logoped 05.09.-13.09.2023.docx
Natjecaj ucitelja matematike 05.09.-13.09.2023.docx
Natjecaj Engleskog jezika 06.09.-14.09.2023.docx
Natjecaj za pomocnika u nastavi 06.09.-14.09.2023.docx
Natjecaj geografija 2023 9.docx
natjecaj spremacica 2023 9.docx
Poziv za iskaz interesa za obavljanje poslova pomocnika u nastavi (19.09.-27.09.2023.)(5).docx
natjecaj strucni suradnik logopeda 2023-2.docx
Poziv za kandidate za strucni suradnik-ica knjiznicara.docx
Prijava potrebe voditelj racunovostva 7-2023.docx
obavijest po natjecaju za strucnog suradnika knjiznicara 10-2023.pdf
obavijest po natjecaju za strucnog suradnika pedagoga 10-2023.pdf
obavijest po natjecaju za strucnog suradnika psiholog 10-2023.pdf
Prijava potrebe voditelj racunovostva.docx
Poziv za iskaz interesa za obavljanje poslova pomocnika u nastavi 18.10.-26.10.2023.).docx
Natjecaj spremacica 26.10. - 03.11.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 1.docx
Natjecaj za voditelja racunovostva 06.11-14.11.2023.pdf
Obavijest o selekciji voditelja racunovodstva.pdf
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 5.docx
Obavijest o izboru 12.2023.pdf
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 6.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 7.docx
Natjecaj engleskog jezika 09.01.-18.01.2024.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 8.docx
Poziv za provo enje selekcijskog postupka - engleski jezik.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 9.pdf
Natjecaj za pomocnika u nastavi 08.02.-16.02.docx
natjecaj informatika 08.02.-16.02.docx
Poziv za organizaciju visednevne izvanucionicke nastave 10.docx
Natjeca hrvatski jezika 1 2024.docx
Natjeca RN u PB 1 2024.docx
Natjecaj spremacica 2024.docx
Natjecaj edukatora rehabilitatora 21.3.-29.3.2024.docx
Obavijest o izboru edukator rehabilitator .pdf
Obavijest o izboru hrvatski jezik.pdf
Natjecaj edukatora rehabilitatora 1 2024.docx
natjeca RN u PB 2 2024.docx
natjecaj kuharica -2024.doc
Natjecaj spremac-ica 2024.doc
Poziv na razgovor kuhar-ica.pdf
Poziv na razgovor spremac-ica.pdf
obavijest po natjecaju za kuharicu 4- 2024.doc
obavijest po natjecaju za spremacicu 4- 2024.doc
Izbor kandidata po natjecaju.pdf

 

  


 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Lidrano
Autor: Goran Ivan Matoš, 5. 4. 2013.

Održan županijski Lidranu 21.2.2013. u Vrbovcu.

Više u nastavku!


 

Na županijskom Lidranu održanom 21.2.2013. godine u Vrbovcu našu su školu predstavili:

 

Dramski izraz- kategorija skupni scenski nastupi:

Zlatokosa i tri medvjeda, učenici Lutkarske grupe: Dora Filipović, Jelena Križetić, Tara Mihalić, Lea Šurina, Stella Zlodi (3.a razred), Ela Rođk, Karla Stipaničev, Marušić Ida (3.d razred), Ella Jančić, Tin Jančić (4. razred), voditeljica Andrea Lastovčić

 

Dramski izraz- pojedinačni scenski nastup:

S djedom u kolima, Damjan Ivetta, 5.a, voditeljica Snježana Graberski

 

Novinarski izraz- izdavaštvo:

Samoborček, zbornik literarno- likovnih radova učenika OŠ Samobor, učenici Literarne grupe:

Paula Sklepić,5.b, Lana Jakopec, Deborah Aurora  Medica, Lana Račić, Iva Otmačić, Iva Vlainić, Mia Zorko(6.b razred), Matea Matijaščić 7.b

 

Literarni izraz:

Otkad znam za sebe, Karla Pribanić, 8.b, voditeljica Jadranka Minić

Županijsko povjerenstvo za literarni izraz predložilo je na državnu smotru učenicu Karlu Pribanić iz 8. b

 

Čestitamo Karli Pribanić na uspjehu te svim učenicima na uspješnom predstavljanju naše škole!





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
LiDraNo

 TV emisija "Bonjour! Hello! Guten Tag! Dobar dan!"


Recepti koje smo isprobali snimajući ovu TV emisiju:

Njemačka ekipa  - Nirnberška juha od povrća

80 g guščje masti
1 crveni luk
2 poriluka
2 žlice brašna
2 mrkve
½ celera
2 l govedske juhe
3 veća krumpira
2 žumanjka
2 žlice vrhnja ili 4 žlice stepke
½ šalice krasuljice

Crveni luk, poriluk, mrkva i celer sitno se izrežu i prže u masti zajedno sa zaprškom od brašna. Zatim se povrće prelije govedskom juhom i kuha sa sitno izrezanim krumpirom. Kad je sve kuhano, ulije se razmućeni žumanjak s vrhnjem i pospe krasuljicom. Osim krasuljice može se uzeti ista količina kiseljaka. Uz to se serviraju kriške preprženog kruha.

Hrvatska ekipa - Pečene kobasice sa zeljem

domaće češnjovke
narezano kiselo zelje
luk

sol, papar

Kobasice se prvo malo prokuhaju, a potom se peku dok ne budu gotove. Kiselo se zelje ispere pod hladnom vodom; luk se poprži na ulju, dodamo zelje, začine i pirjamo ga 30-tak minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Engleska ekipa - Jacket potato

Za 4 osobe:

4 veća krumpira
maslac
zrnati sir
sol

Krumpir dobro operemo i stavimo ga peći u zagrijanu pećnicu. Kada je gotov, zarežemo ga i stisnemo dok se ne otvori. Krumpir iznutra posolimo, stavimo maslac i zrnati sir, te ga poslužimo.
U hrvatskoj kuhinji poznat je pod nazivom 'police od krumpira'.

Francuska ekipa - Fondue od čokolade

Za 4 osobe:

4 dl vrhnja za šlag
400 g čokolade za kuhanje
vrečica vanilin praška

+ voće:

2 banane
ananas – može i iz kompota
2 jabuke
2 kruške
naranča
mandarina

Od vrhnja i čokolade napraviti kremu. Voće narezati na kockice. Banane, jabuke i kruške - radi oksidacije, premazati sokom od limuna. Poslužiti narezano voće i umakati ga u vruću kremu.

 

Ekipa Tv emisije Vam želi DOBAR TEK!

 

 

preskoči na navigaciju